Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Amiga Inc. prøver igjen å riste liv i klassikeren. Kanskje er det håp denne gangen?

Amiga gjenoppstår

Selskapet planlegger å lansere flere nye maskiner med PowerPC-prossessor og Amiga OS.

Den gamle klassikeren er ikke død. Amiga Inc. kjøpte rettighetene til Amiga navnet i 1999. Nå er de kanskje klare med nye maskiner med kjører Amiga OS 4.

Billig-maskiner

Maskinene blir svært billige med en pris fra 3000 til 9000 norske kroner for den råeste maskinen. Det er sannsynligvis ikke den råeste maskinvaren det er snakk om vi sammenligner med det beste fra PC og Mac-verdenen, men det er heller ikke nødvendig da Amiga OS er kjent for å kjøre på selv beskjedne maskiner.

Mange Amiga-fans har lenge tørstet etter ny Amiga-maskinvare, så de virkelig får testet Amiga OS 4.0 i sitt rette element, men fansen er fortsatt skeptiske. Det er ikke første gang Amiga prøver å gjenoppstå. Siden 1994 har det ikke vært mindre enn 34 forskjellige forsøk på å gjenopplive klassikeren.

Lite konkret info

Det er heller ikke denne gang kommet noen detaljer om hverken maskinvare-spesifikasjoner eller lanseringsdato. Mannen bak selskapet ACK Software Controls, Adam Kowalczyk har også før gått ut og snakket om ny Amiga-maskinvare, uten at det noen gang dukket opp.

Amiga Inc. gjorde et comeback i 2001 med oppkjøp av flere små-selskaper, men det har vært relativt stille fra selskapet som fikk seg en meget hard smell i dotcom kollapsen samme år.

Det er ukjent hva Amiga Inc. ser for seg i fremtiden. Det er godt mulig selskapet vil satse på smarttelefoner da OSet som kjent kjører på beskjeden maskinvare og lett kan tilpasses disse.

Kilde:
Arstechnica

Stikkord: Maskinvare