Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Wikipedia er ikke tilgjengelig fra onsdag til torsdag. (Ill.: Wikipedia)

Wikipedia på CD

Frivillige har nå begynt å arbeide med en offline-versjon av Wikipedia.

For å gjøre Wikipedia tilgjengelig for de med begrenset eller ingen internetttilkobling, kommer nå 2000 av onlineleksikonets artikler på en CD.

Går imot hovedprinsippet

Wikipedias styrke har alltid vært å raskt kunne endre på feilaktig informasjon i sine artikler, og fylle på mer fakta når det er tilgjengelig. Allikevel har de valgt å lage en offline-versjon, og har valgt ut en brøkdel av de 1,7 millioner artiklene som frivillige over hele verden har skrevet. Artiklene handler i hovedsak om litteratur, geografi, eldre historie og andre ting som sansynligvis ikke vil endres med det første. Temaer som det er mange delte meninger om, blant annet abort, er unnlatt.

Ment for skolebruk

I tillegg til å være et fint verktøy når man er på skogtur uten internett, er også CD-versjonen av Wikipedia ment som et verktøy for lærere.
– En renere versjon av Wikipedia kan appellere til lærere som tidligere har vært skeptisk til å bruke leksikonet vårt, da det noen ganger kan inneholde stygt språk, forteller en talskvinne for Wikipedia til The Inquirer.

CDen vil ligge på en pris rundt 85 kroner (omregnet fra amerikanske dollar).

Kilder:
The Inquirer.
Australian IT

Stikkord: wikipedia