Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Sony har søkt om patetnt, men det er foreløpig usikkert hva de vil bruke varemerket PS Cloud til. (Ill.: Sony)

Sony hinter om PS3-homebrew

Sony sier de støtter ideen om spillutvikling gjort av spillerne selv.

Nylig ble det sagt av Sony-sjef Phil Harrison at Sony gjerne vil åpne opp Playstation 3 ytterligere for uavhengige spillutviklere i fremtiden.
– Jeg støtter fullt ut ideen om spillutvikling i hjemmet med bruk av kraftige verktøy åpne for alle, sier Harrison i et intervju med Slashdot.

-Vil sikre fremtiden

Videre i intervjuet forteller han at det var slik han selv ble interessert i spillutvikling. Han satt med sin gamle Commodore 64 og programmerte om spillene han hadde, for å kunne tilpasse de slik han ville ha de.
– Dette åpnet mange dører for meg inn i spillindustrien, men i dag har spillindustrien forandret seg, og mange av disse dørene er nå lukket, forteller Harrison.

For å gjøre spillindustrien enda bedre, synes Harrison det er en god idé å slippe nye, uavhengige spillutviklere inn i varmen.
-På denne måten ville framtiden vært sikret av en rekke tekniske og kreative talenter.

Med denne uttalelsen virker det som Sony har et helt annet syn på homebrew til PS3en enn til PSPen. PSPen har stadig vekk fått firmware-oppdateringer som hele tiden har gjort det vanskeligere for brukere å programmere hjemmelagde spill til maskinen. Nå får vi bare håpe noe godt kommer ut av Harrisons uttalelse.

Kilde:
Slashdot.

Stikkord: playstation 3