Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nokia satser hardt på betaling med mobiltelefon.

Mobil-lommebok fra Nokia

Nokia har lenge hatt planer om å implementere lommebok-funksjon i mobilene sine, og nå prøver de seg igjen.

Japanerne har lenge kunnet kose seg med å betale gjennom å vifte med mobilen over en sensor, for å så taste inn en kode på mobilen. Lignende teknologi har vi også sett i kollektivtrafikken i London, men nå skal Nokia gjøre teknologien verdenskjent.

Bred støtte

Den tidligere kronglete og vage ideen om en lommebok i mobilen virker nå mer aktuell enn den har gjort før. Nokia har fått med seg en rekke store mobiloperatører, og har i tillegg fått med seg mobilprodusentene Samsung og LG. Mobiloperatørene har allerede begynt med å implementere teknologien inn i systemene sine, og produsentene skal nå bygge inn trådløse chips i mobilene sine.

MasterCard har også stelt seg bak det nye betalingsprosjektet, som er mye raskere og billigere enn tidligere forsøk. Da tidligere forsøk har basert seg på betaling via sms og lignende midler, er denne teknologien helt fri for dette. Det eneste man skal trenge å gjøre er å holde telefonen over en sensor, og ved visse tilfeller skrive inn en pin-kode for å verifisere brukeren.

Alle er med

Selv om mange sansynligvis er tvilsomme til enda et lommebok-prosjekt fra verdens mobilselskaper, er det grunn til å tro at dette faktisk kan fungere.
– Etter flere fragmenterte initiativ står nå mobil-industrien sammen rundt dette prosjektet. Vi skal gjøre at mobilen skal kunne brukes istedenfor penger eller plastkort når man kjøper noe, forteller Rob Conway, sjef for GSM Association, den globale handelsorganisasjonen for mobiloperatører, til Reuters.

Mobil-betalingen skal fungere over hele verden, og testingen av systemet begynner til høsten.

Kilde: Reuters

Stikkord: Mobil, nokia