Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Første generasjons iPod kunne ha kommet til å bli hetende iPad. Men Apple reserverte i stedet navnet til nettbrett. (Ill.: Foto: Apple)

– iPhone blir et monster

Enorm forhåndsinteresse for iPhone. Tror salget vil sprenge alle grenser.

Apple har satset på å selge 10 millioner iPhone-telefoner innen utgangen av 2008. En amerikansk markedsundersøkelse kan tyde på at dette tallet er alt for lavt.

Rekordmange vil ha iPhone

En undersøkelse utført av ChangeWave Research viser at ni prosent av de spurte konkret planlegger å skaffe seg en iPhone, mens ytterligere sju prosent planlegger å kjøpe en iPhone til en venn eller slektning.

Dersom prisen faller eller Apple lanserer en billigere iPhone-modell, øker interessen dramatisk.

Kan bli knapphetsgode i lang tid

Mest opsiktsvekkende ved undersøkelsen er likevel den enorme interessen for å kjøpe iPhone. Apple opererer med anslag på én prosents markedsandel, noe som gir ca. 10 millioner solgte iPhone. Dersom bare litt over halvparten av de ni prosentene i ChangeWave-undersøkelsen kjøper en iPhone, vil det utgjøre 50 millioner iPhone.

Dette reiser igjen spørsmålet om Apple i det hele tatt kommer til å være i stand til å produsere nok telefoner til å dekke etterspørselen. Interessen for aksjer i teleselskapet AT&T, som har eksklusiv distribusjon på iPhone de første to årene, har økt betraktelig blant investorer i det siste.

Kilde:
IDG.se

Stikkord: iphone, Mobil