FIKSJON BLIR VIRKELIGHET: Britiske forskere har funnet frem til et mineral med samme kjemiske sammensetning som kryptonitt.

Annonse


Kryptonitt funnet – i Serbia

På Londons naturhistoriske museum finnes nå en prøve av et mineral med sammensetningen sodium-litium-bor-silikat-hydroksid. Det hvite, pulveraktige mineralet kommer fra Serbia, og avgir ikke stråling.

Denne artikkelen inneholder reklamelenker.

Lex Luthors formel

I Supermann-filmen fra 2006 oppbevarer hans erkefiende Lex Luthor kryptonitten i en monter med påskriften «sodium-litium-bor-silikat-hydroksid med fluorin».

Bortsett fra fluorinen samsvarer mineralet fra Serbia med den kjemiske sammensetningen til Kryptonitt. Forskerne ved Londons naturhistoriske museum oppdaget ikke dette før de søkte på nettet etter lignende mineralsammensetninger – og kom opp med Supermann-filmen.

Annonse


Les også hvordan kjøpe kryptovaluta eller hvordan kjøpe Bitcoin

Oppdaget av gruveselskap

Det uvanlige mineralet ble oppdaget i Serbia av gruvedriftgruppen Rio Tinto. Ingen hadde sett noe lignende før, så man ba om hjelp fra ekspertene ved Londons naturhistoriske museum.

Etter en rekke tester er det avgjort at det dreier seg om et nytt og hittil ukjent mineral. Imidlertid har ikke forskerne falt for fristelsen til å døpe mineralet kryptonitt. I stedet vil det gå under navnet jadaritt.

Kilde:
Daily Mail

Annonse