Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple forventer tydeligvis at iPhone-salget vil ta helt av i sommer. (Ill.: Ida Oftebro/ITavisen)

iPhone frir til bedrifter

Cingular håper å gjøre iPhone populær blant de store selskapene, men analytikerne tviler på ideen.

Rett etter Microsofts utspill om at iPhone er irrelevant som jobb-mobil sikter Cingular seg inn på bedriftsmarkedet. Analytikerne tviler på satsingen.

Microsoft: – Ikke noe for bedrifter

AT&T-eide Cingular setter en ny strategi for iPhone. De vil prøve seg på bedriftsmarkedet. Selskapet jobber nå hardt med å få ferdig support og betalingsteknologien.

– Problemet er at den er lukket og at man ikke kan installere programmer på den. Det er ingen støtte for Office-dokumenter, forteller Chris Sorensen i Microsofts Smarttelefon-avdeling.

Analytikerne overrasket

Og markedsføre iPhone som en jobb-telefon overrasker flere analytikere i bransjen. Gartner-analysten Ken Dulaney er helt klar på hva han mener om den mulige satsingen.

– Vi kommer til å være i mot det. Vi ville øyeblikkelig fortalt våre kunder at det ville vært en alvorlig feil, forteller han.

Dulaney vil ikke anbefale noen å kjøpe mobiler fra selskap som prøver seg på markedet for første gang, uansett hvor godt rykte de har.
– Og lage telefoner er noe av det vanskeligste å gjøre.

Mangler viktig funksjonalitet

Dulaney påpeker at det ville være galskap å kjøpe iPhone til bedriften fordi den ikke har uttagbart batteri. I tillegg påpker han at batteri tid er viktig og at iPhone sannsyneligvis kommer til å sluke strøm siden den har flere prosessorer.

Avi Greengart i Current Analysis mener det er lite sannsynlig at iPhone blir levert med applikasjoner som tiltaler bedrifter. Han peker også på at bedrifter liker å tilpasse og skrive egen programvare, noe som blir vanskelig OS X er et lukket operativsystem.

Kilde:
PcWorld

Stikkord: handheld, mac