Denne opptakeren fra Sound Devices stætter nå FLAC.

Annonse


FLAC for proffene

FLAC (Free Lossless Audio Codec) er i motsetning til MP3, AAC og WMA et åpent lydformat som ingen eier eller skal ha lisenspenger for. Dessuten er det såkalt lossless – det vil si at du ikke mister data i komprimeringen.

Populært nettformat

Formatet har lenge vært populært hos folk som krever bedre lydkvalitet enn det MP3 og andre «lossy»-formater kan gi. For eksempel er det mange amatørmusikere (og ikke så få proffe) som legger ut konsertene sine som FLAC-filer – fritt tilgjengelig for alle på nettet.

Nå har også prodsenter av profesjonelt lydutstyr åpnet øynene for FLAC. Selskapet Sound Devices er nå klare med en helt ny serie bærbare lydopptakere som støtter FLAC-formatet gjenom en ny firmware-oppdatering

Når kan kommer hjem fra reportasjetur eller opptak, kan man enkelt overføre filene til andre, mer vanlige formater som WAV og AIFF – helt uten tap.