Hopp til navigasjon Hopp til innhold
direct-x-10 (Ill.: Microsoft)

DirectX 10 til Mac og Linux

Microsofts nye grafikksystem for spill er forløpig bare for Windows Vista. Men nå jobber uavhengige utviklere på spreng for at andre også skal få glede av teknologien.

Den legendariske utviklereren Cody Brocious har nå dratt i gang et større arbeid for at Linux- og Mac-brukere skal kunne spille spill som bruker Direct X 10.

Jobbet med DVD-Jon

Den mystiske Brocious er blant annet kjent som samarbeidspartneren til Jon Lech Johansen (DVD-Jon) med prosjektet PyMusique, som åpnet en vei rundt Apples iTunes Music Stores kopisikring.

DirectX 10-prosjektet har fått navnet The Alky Project. Målet er å konvertere ethvert Windows-spill til en versjon som kan spilles sømløst på en Mac- eller Linux-maskin.

Alternativ til Wine

Forutsetningen er imidlertid at du har et grafikkort som støtter DirectX 10 – for eksempel ett av kortene i Nvidias nye GForce 8-serie.

Alky kan trolig også brukes til andre ting enn å konvertere DirectX 10-spill. Alky i seg selv er et alternativ til Wine, systemet som i manger år har vært brukt – med vekslende hell – til å porte Windows-saker inn til Linux og andre plattformer.

Brocious lover en alfaversjon i nær framtid, og inviterer nå alle gode krefter til å være med på å utvikle prosjektet.

Hva Microsoft måtte si, er imidlertid et åpent spørsmål…

Kilder:
Fallingleafsystems.com/
Macnn.com

Stikkord: directx, programvare