Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Salget av maskiner som dette har økt med 36 prosent. (Ill.: Foto: Apple)

Mac-hackeren kåret

De sa det ikke var mulig. Men Shane Macaulay greide det.

Macaulay er til daglig programvareingeniør. Ved hjelp av kode fra Dino Dai Zovi, en kjent figur i sikkerhetsmiljøet, greide han fredag å hacke seg inn i en MacBook gjennom et hull i Apples Safari-nettleser.

De to ser nå ut til å krangle om hvem som har æren for hacket.

Fullpatchet

Dermed kan enten Macaulay eller Zovi sammen cashe inn 100 000 dollar (584 000 kroner etter dagens kurs) i den store hackerkonkurransen som det kanadiske selskapet CanSecWest utlyste. Pluss en flunkende ny MacBook.

Zovi mener at Macaulay bare fortjener MacBooken…

Mac-maskinen som ble hacket var ustyrt med alle de siste sikkerhetsoppdateringene fra Apple, som ble sendt ut kvelden før.

Vil skape debatt

Hullet innebærer i følge CanSecWest at hver eneste installasjon av Mac OS X er sårbar. Hacket vil etter alt å dømme skape het debatt blant Mac-tilhengere, som tradisjonelt har ment at Mac er mye sikrere enn Windows.

Lempet på regler

Enkelte har også ment at det er helt umulig å hacke en Mac.

Det kan tenkes at disse ennå har sine ord i behold. For det er på det rene at det ble lempet litt på de opprinnelige reglene. Deltakerne i konkurransen ble gitt såkalt shell-tilgang til maskinen, slik at det ble lettere å komme inn.

Kilder:
Digi.no
News.com

Stikkord: mac