Med Googles nye funksjon "Web History" slipper du å tenke på hvor du har vært før - Google husker det for deg.

Annonse


Google vil spionere på deg

Med den kommende funksjonen kalt Web History skal Google-brukere kunne søke igjennom alt de noensinne har sett på internett. Informasjon om nettsider, bilder og multimediainnhold (for eksempel en Youtube-video) vil lagres i deres egen infrastruktur, slik at brukere ikke trenger å holde styr på sine tidligere besøkte webplasser.

Store visjoner

”Tenk deg å søke igjennom alle sider du har vært innom for å finne det ene sitatet du husker å ha lest for flere måneder siden. Forestill deg å alltid kunne vite akkurat hvor du så ting online, som den ubetalelige Youtube-videoen av vennen din som prøver å danse til gamle slagere”, skriver Google-ansatte Payam Shodjai på Google blog.

Personlig Google-søk

I tillegg til å være et samlepunkt for online-informasjon, vil også Web History hjelpe Googles søkemotor til å personligjøre søkeresultatene brukerne får. Alt vil bli basert på hva slags sider man har vært inne på tidligere, og selv om forandringene ikke vil være drastiske vil søkene bli stadig mer relevante.

Av personvernsgrunner er ikke Web History aktivert ved installasjon, men må aktiveres av brukeren selv. Før dette blir gjort vil ikke Google ha tilgang til denne informasjonen. Google vil imidlertid om kort tid oppmuntre brukerne sine til å ta i bruk den nye funksjonen, som skal bruke Google Toolbar for søkene.

Interesserte kan gå inn på Google.com/history og melde seg på som betatestere til den nye funksjonen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse