Hopp til navigasjon Hopp til innhold
WindowBlinds er en av flere programmer man kan bruke for å sprite opp tilværelsen i Vista. (Ill.: StarDock)

Gjør Vista personlig

Gjør Vista penere og bedre med noen enkle modifikasjoner.

Vista har vært i salg en god stund. Det renner stadig inn nye modifikasjoner som gjør Vista-hverdagen penere og bedre.

Skru av UAC

UAC (User Account Control) er ment å beskytte brukerne mot ondsinnet programvare, men gjør vel egentlig ikke annet å være til plage om man er noenlunde forsiktig med hva man mater maskinen med. Er du en av dem som ikke er sistnevnte kan den kanskje være grei å ha på.

For de av dere som føler de har kontroll over hva som går inn på maskinen kan den lett fjernes. Det er bare å navigere seg til kontrollpanelet man finner på start-menyen. Gå inn på brukerkontoer. Der har kan man velge om UAC skal være av eller på.

Wallpaper-animasjon med DreamScene

Windows Dreamscene er en funksjon som kun eiere av Windows Ultimate får glede av. Om programmet ikke er installert kan det lastes ned fra Windows Update. Det skal sies at selv om DreamScene bruker skjermkortet til en del av jobben, blir prosessoren også heftet. Du må derfor prøve dette selv og se om det er verdt det.

For å aktivere DreamScene går du samme sted som der du setter bakgrunner. Mangler du innhold til DreamScene har Microsoft lansert en 52MB Content Pack, denne finner du også i Windows Update.

Flip-3D i MacOS drakt

SmarFlip gjør Flip-3D funksjonen i Vista overflødig. Programmet gir deg mange flere innstillings muligheter enn hva som er mulig med Microsofts Flip-3D. Man får programmene sine servert i en sirkel og man kan velge hvilke taster som skal aktivere funksjonen. Programmet ligner mye på MacOS sitt Expose.

SmartFlip kan hentes her. (Gratis)

Gi Firefox Vista-look

Om du liker Firefox sine funksjoner, men IE 7 grensesnitt finnes det et lekkert tema til Firefox som gjør akkurat dette. Temaet fungerer Firefox 2.0 og opp til 3.0a3.

Temaet kan lastes ned her. (Gratis)

Gjør om Google-gadgets til Vista-Gadgets

Er du lei av Vistas dårlige utvalg av Gadgets til skrivebordet er redningen her. Amnesty Generator gjør Google Gadgets om til Windows Gadgets slik at du slipper å kjøre både Google og Microsofts løsning samtidig.

Det eneste man behøver å gjøre er å kopiere inn HTML-koden til Google Gadgeten inn i programmet.

Programmet skaffes her. (Gratis)

Endre Windows-utseende

Det har lenge vært populært å modifisere Windows XP utseende. Enten med tredjeparts programvare som f.eks. WindowsBlinds eller en modifisert versjon av Windows’ egen UXTheme. Det er fortsatt få temaer til UXTheme, så vi konsentrer oss derfor om WindowsBlinds som har flere hundre temaer tilgjengelig allerede.

WindowsBlinds finnes i testversjon, en fullversjon koster ca. 120 norske kroner. WindowsBlinds testversjon skaffes her.

Temaer til WindowsBlinds kan lastes ned fra blant annet WinCustomize.

Stikkord: vista, windows