Hopp til navigasjon Hopp til innhold
I tillegg til en HD-spiller får man også med fem filmer på kjøpet.

Frankrike med eget HD-format

To filmdistributører i Frankrike satser på et billigere alternativ til både HD DVD og Blu-Ray.

I den siste tiden har kampen vært hard mellom de to HD-formatene HD DVD og Blu-Ray. For å gjøre formatvalget enda vanskeligere, har to franske filmdistributør valgt å satse på et tredje format, kalt High Definition Versatile Multilayer Disc (HD VMD).

Billigere enn HD DVD

Firmaet bak det nye formatet, New Medium Enterprise, kan skilte med en lagringskapasitet på opp til 48GB, og støtte for full 1080p oppløsning. Formatet vil ta i bruk en teknologi basert på rød laser, og vil ha en lesehastighet på 40 Mbps. Til sammenlikning har Blu-ray mulighet for en datastrøm på opptil 54 Mbps, og HD DVD 36,55 Mbps. De nye spillerne vil være kompatible med alle HD-skjermer på markedet.

Alt dette til en prislapp på knapt 2500 kroner (300 euro), hvor også fem filmer i det nye formatet er inkludert.

Lanseringsklar til høsten

De to filmdistributørene Seven 7 og Metropolitan Filmexport vil i første hånd gi ut 20 titler, etterfulgt av fem nye titler hver måned etter lanseringen i september. I tillegg til en rekke franske filmer, vil også amerikanske filmer være å finne på det nye formatet. I februar inngikk de en distribusjonsavtale med den amerikanske internettforhandleren PC Rush, som sikret dem et samarbeid på tre år.

Store filmer som Ringenes Herre vil være blant lanseringstitlene, og det er ingen tvil om at andre store titler vil følge.

Kilde:
idg.se

Stikkord: lydogbilde