SKJULT BUDSKAP:  Slik ser NIN-CD-en ut etter noen avspillinger.

Annonse


Lanserer plate med Sci-Fi

Rockebandet Nine Inch Nails, med vokalist Trent Reznor i spissen, har lenge vært kjent for å gå sine egne veier, både når det gjelder opphavsrett, kopibeskyttelse og bruk av nettet i sine musikkprosjekter.

Paranoid fremtidsvisjon

Nå lanserer gruppa albumet Year Zero. Når CD-en er blitt spilt noen ganger, kommer en binærkode fram.

Binærkoden på CD-en leder til nettstedet Exterminal.net. Dette er en paranoid fremtidsvisjon fremstilt av spillmakerveteranene i 42 Entertainment.

Moral mot terror

Exterminal er navnet på en fangekoloni ingen samfunnsfiender kommer levende tilbake fra. I det vanlige samfunnet forgifter myndighetene vannet og overvåker innbyggernes moral.

Annonse


Enkelte har tolket dette som at Nine Inch Nails går til frontalangrep på platebransjen. Andre velger å se det som en generell skepsis til retningen USA er i ferd med å bevege seg i, der kampen mot terror stort sett består i å øke overvåkingen av landets egne innbyggere.

Last ned musikken i Garageband

Det er ikke første gang Nine Inch Nails som band viser at de er i forkant når det gjelder teknologi, og det å utnytte teknologiens muligheter til å gi musikken en ekstra dimensjon. Låta Survivalism er lagt ut som flerspors Garageband-fil. Har du Mac OS X og Garageband, kan du laste ned låta og remixe alt du måtte ønske.

Exterminal.com

Annonse