Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Mandag kommer Bill Gates til Norge for å diskutere barnedødelighet. (Ill.: Microsoft)

Microsoft tilbyr Windows til 18 kroner

Gode tilbud til u-land, men også fattige familier i USA får tilbudet.

Bill Gates presenterer i dag planene i Beijing. Selskapet prøver med dette og gi de fattige landene en sjanse til å komme seg inn i den digitale-tidsalder, men også for å sikre sin egen posisjon i meget viktig marked som stadig vokser.

Teknologi til alle

Flere fattige land har gått over til gratisoperativsystemet Linux, grunnet de høye kostnadene forbundet med Microsofts produkter. Dette vil Microsoft gjøre noe med. Generelt er landene meget interessert i teknologi, men har meget stramme budsjetter.

Microsoft har tidligere gitt Malaysia og Thailand gode tilbud, med priser helt ned i 180 kroner per produkt. Det nye prosjektet kalt «Microsoft Unlimited Potential» satser enda sterkere med enda lavere pris og tilbud til alle utviklingsland.

Også innenlands

Microsoft vil også hjelpe mennesker med dårlig økonomi innenlands. Familier med en inntekt på rundt 90 000 kroner i året vil også få mulighet til billige Microsoft produkter. 15 prosent av befolkningen i USA har en slik inntekt.

Distribusjon

Det er myndighetene i de respektive landene som får i oppgave og distribuere maskinene videre til personer som trenger dem.

Bransjeanalyutikere har regnet ut at med Microsofts store programvarekutt kan maskinene selges til omkring 1800 kroner inkludert Microsofts programvare. Microsoft gir omtrent bort produktene med en pris på 18 kroner. Butikkpris på pakken med Windows XP Starter Edition, Office Home og Office 2007 er omkring 900 kroner.

Linux-press

Orlando Ayala i Microsoft legger ikke skjul på at press fra Linux gjør at Microsoft må gjøre noe. Han forteller også at tilbudet er for å sikre fremtidens kunder.

Kilde:
NyTimes.com

Stikkord: Microsoft, vista, windows, xp