Hopp til navigasjon Hopp til innhold
NYSKAPENDE: Intel MID er ikke en PC, men mer enn en internett-tablet. Den er ikke en mobil, men du kan ringe med den likevel.

Intel med Linux-basert UMPC

Bryter ut av Microsofts klamme favntak. MID skal revolusjonere portabel nettbruk.

Intel og Microsoft har vært blant kjernepartnerne i Microsofts Origami-prosjekt, som har resultert i flere såkalte UMPCs (Ultra Mobile PC) fra produsenter som Sony og Samsung.

Kritisert UMPC-format

En UMPC er en mini-PC som kjører Windows. Den kan kobles opp mot trådløst nett, og betjenes ved hjelp av en trykkfølsom skjerm.

UMPC-maskinene har tidligere fått hard kritikk på grunn av kort batterilevetid, for dårlige oppkoblingsmuligheter og varmgang. Intel mener at deres nye Linux-baserte håndholdte skal rette på dette.

På nett overalt

Intels MID (Mobile Internet Device) påstås ikke å være en fullverdig PC, men mer en dings som skal gjøre at du kan være oppkoblet når som helst og hvor som helst, enten det er via bluetooth, WiFi eller for å se digital-TV. MID vil også kunne fungere som IP-telefon når den er oppkoblet.

MID er mindre enn en UMPC, med utfellbart qwerty-tastatur. Det antas også at den vil ha lengre batterilevetid og avgi mindre varme.

Operativsystemet er Linux-basert og leveres av Beijing-baserte Red Flag. Ifølge Intel har MID vært under utvikling siden før selskapet annonserte Origami-samarbeidet med Microsoft.

Kilde:
BetaNews

Stikkord: linux, pc