RIR IGJEN: Sonys kopisperre er i hardt vær igjen. Denne gangen gjelder det selskapets DVD-filmer.

Annonse


Ny DRM-fiasko fra Sony

Sony kan ha gjort det igjen. Ifølge flere kilder og diskusjonsforum på nettet gjør Sonys nye kopibeskyttelse at det blir umulig å spille av lovlig kjøpte filmer.

Trøbbel med Bond-film

Problemet skal gjelde spillere fra blant annet Sony, Pioneer, Toshiba og LG. Disse spillerne kan få problemer med å spille av DVD-filmer med Sonys kopibeskyttelse ARccOS.

Blant filmene som slippes med den nye kopibeskyttelsen finner vi titler som Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest, Lucky Number Slevin, Stranger Than Fiction og Bond-filmen Casino Royale.

Tar ikke selvkritikk

En blogger som tok kontakt med Sony etter at Sony-filmene han hadde kjøpt krasjet Sony-spilleren hans, fikk beskjed om at problemet skyldtes den nye kopibeskyttelsen, og at det ville komme en firmwareoppdatering for spilleren som skulle rette på dette. Det er ikke kjent når denne firmwareoppdateringen er ventet.

Annonse


Ifølge Sony har de ingen planer om å rette på kopibeskyttelsen foreløpig. Også forrige gang Sony havnet i hardt vær for sine DRM-tiltak, tok det lang tid før selskapet tok selvkritikk. Den gang måtte selskapet imidlertid både beklage og betale.

Kilder:
The Inquirer
Engadget