Corian:  Norske Asono Merium kom på annenplass. Maskinen får blant annet oppmerksomhet på grunn av utradisjonell materialbruk.

Annonse


Designpris til norsk PC

For en tid tilbake utlyste prosessorprodusenten Intel en belønning på én million dollar til den som designet den mest sexy Media Center PC-en. Konkurransen var ment å få frem lekre stuemaskiner som kjørte på Intels Media Center-prosessor Viiv.

Helnorsk designsuksess

Nå er vinnerne kåret, og på andreplass kom norske Asono Merium. Norske Asono har også tidligere fått internasjonal oppmerksomhet for nyskapende design, spesielt for MP3-spilleren Mica.

Asono Merium er utviklet av det norske selskapet Mesiro på oppdrag fra Asono. Mesiro vil nå få opptil 1,8 millioner i støtte for å legge til rette for masseproduksjon av løsningen.

Innovativ materialbruk

Asono Merium er en Media Center PC som bare måler 18x18x7 cm. Juryen har blant annet trukket fram at den er minimalistisk i uttrykket, kan plasseres både på høykant og liggende, og at den tar i bruk nye materialer som Corian. Operativsystemet er Windows Vista Home Premium.

Annonse


Sør-koreanske TriGem Computer Inc. Vant førsteplassen i konkurransen. Selskapet kan vente seg til sammen 700 000 dollar, eller ca. 4,2 millioner kroner i støtte til produktutvikling og markedsføring.

<b>FARGERIKT: </b> Asono Merium kommer i flere farger.

<b>VINNEREN: </b> Koreanske TriGem Computer Inc. vant førstepremien for sin Black Crystal Home Theatre PC.

Kilde:
Intel

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse