Hopp til navigasjon Hopp til innhold
DSC01407

Vi prøver 360 Elite

LONDON (ITavisen): Som en av de aller første i Europa har vi sett på den nye, oppgraderte 360-versjonen.

For å være helt ærlig, det er jo ikke så dramatisk mye nytt med Xbox 360 Elite. Det er tross alt den samme konsollen på innsiden, og selv på utsiden er det så godt som identisk med de eksisterende maskinene, bortsett fra fargen.

Men er det ikke alltid litt moro med ny maskinvare? Så vi var naturligvis begeistret for å få muligheten til å ta en nærmere titt på en splitter ny Elite-maskin under et intervju vi gjorde med Microsoft nylig.

KLIKK HER FOR BILDER AV XBOX 360 ELITE

Hvis du ikke har fått det med deg: Xbox 360 Elite markedsføres som den komplette utgaven av spillkonsollen. Du får med en 120 GB harddisk, HDMI-utgang, og samtlige kabler: HDMI, komponent, kompositt. I tillegg følger det med en liten plugg som settes inn i den vanlige AV-utgangen, og som gir deg separate audioutganger.

Mer elegant

Hele boksen er sort, ikke helt ulik de såkalte debugmaskinene som spiller tidlige versjoner av spill, og som vi forsåvidt har hatt siden 2005. Til forskjell fra debugmaskinene er DVD-skuffen kromet på utsiden, akkurat som de hvite Xboxene. HDMI-pluggen sitter på baksiden, rett nedenfor AV-utgangen. Og kontrolleren er sort – du vil også få kjøpt annet tilbehør i samme farge.

Maskinen inkluderer imidlertid fremdeles ikke WLAN eller innebygd HD DVD-spiller, så skal du på tilsvarende funksjonalitetsnivå som PS3 må du ut med enda mer penger.

DSC01404

Mange håper nok på et stillere DVD-drev i den nye 360-utgaven, men teknologien på innsiden skal være identisk med vanlige 360-utgaver, så ikke forvent noe dramatisk støyreduksjon. Det var uansett vanskelig for oss å høre noe bråk, da vi befant oss i et rom med mange mennesker, og åpent vindu til Londontrafikk utenfor.

KLIKK HER FOR BILDER AV XBOX 360 ELITE

Det er fremdeles ikke satt noe dato for europeisk Elite-lansering (i USA kommer maskinen i slutten av april), og heller ikke pris (USA: 480 dollar). Microsoft lover oss imidlertid at en annonsering er nært forestående, og at det også jobbes for fullt med europeisk versjon av Video Marketplace, tjenesten som allerede fungerer i USA, og som lar deg laste ned filmer og serier i svært god kvalitet.

Følg med for fullt Microsoft-intervju i dagene fremover.

Stikkord: konsoll, xbox