Vista har et alvorlig problem med animerte muspekere.

Annonse


Muspeker sender Vista i loop

Dette bekrefter antivirus- og sikkerhetsselskapet McAfee i en ny rapport til sine kunder.

laget med Windows-verktøy

I følge rapporten, som ledsages av en instruktiv video, er det nok å kjøre en animert muspeker laget med Microsofts eget verktøy for å få hele Windows Vista til å gå i stå.

Først prøver Vista å lagre data som kan gjenskape systemet slik det var før krasjet. Du får så en advarsel om filbehandleren Windows Explorer har stoppet.

Ingen vei ut

Så starter trøbbelet for alvor. Når du starter Explorer på ny, krasjer den. Og så starter den endeløse runddansen av boot og reboot.

Annonse


Bare muspekeren er igjen – ingen ting annet fungerer. Og prøver du å starte på ny, skjer akkurat det samme. Vista starter, krasjer – og starter på ny. Den eneste veiein ut er å starte i sikkermodus.

Gammel feil

Feilen gjelder også XP. I følge McAfee fikset Microsoft feilen med oppdateringen SP1 (Service Pack 1) i 2005, men av en eller annen gjenoppstod den med neste oppdatering av XP, SP2.

Deet dreier seg åpenbart om en gammel feil, for allerede den første utgaven av Windows 98 hadde et lignende problem. Og både Windows 2000 (SP4) og Server 2003 skal være berørt.

Advarer mot nedlasting

Microsoft går nå ut og advarer mot å laste ned muspekere som de ikke har autorisert, og mail-vedlegg som inneholder slike.

Noen løsning på problemet har ennå ikke blitt annonsert.

Kilde:
BetaNews.com

Annonse