Den israelske bloggeren langet ut mot politikerne. Så ble han blåst av Google.

Annonse


Roper på blogg-sensur

Kathy Sierra er noe så uvanlig som en kvinnelig teknologiblogger. I forrige uke mottok hun drapstrusler på sin blogg – like før hun mandag denne uka skulle holde hovedtalen på teknologikongressen eTech i San Diago, California.

Trakk seg fra kongress

Sierra valgte å trekke seg fra arrangementet. Samtidig la hun ned bloggen sin med øyeblikkelig virkning.

Årsaken var hensynet til familien. Til pressen har hun uttalt at hun frykter for sitt liv, og knapt tør å bevege seg utenfor sin egen hageflekk. Sierra vil ikke oppgi hvilke motiver de som framsatte truslene har, eller si noe om hvorfor de skal ha truet henne.

Men hun sier at flere av dem har tilknytning til det hun kaller «et prominent bloggermiljø».

Annonse


Ytringsfrihetsfundamentalismen for fall

Hendelsen har ført til en helt ny diskusjon i bloggsamfunnet – den såkalte bloggosfæren. Her har det hittil vært nærmest universell enighet om at ytringsfriheten skal råde uinnskrenket, og at man for eksempel aldri skal fjerne innlegg i en blogg – uansett hvor ille det er.

Nå står denne holdningen for fall. Flere tar nå til orde for aktiv sensur på bloggene, vel å merke fra bloggerne selv.

– Må bare ta overtramperne

Den kjente nett-ideologen Tim O’Reilly sier at det er et behov for et sett av kjøreregler på bloggene, som på nettet for øvrig. I motsatt fall vil gærningene der ute gi nettet generelt et dårlig rykte, mener han.

– At det finnes så mange virkelig skrudde folk på nettet sier ingenting om Internett som sådan. Det sier derimot noe om disse konkrete menneskene og hva de gjør. Vi må derfor fortelle dem at det de gjør er uakseptabelt og ikke generalisere det til noe som gjelder alt som hender i blogosfæren, sier O’Reilly til BBC.

Annonse