Platebransjen fortsetter sin taktikk med å gå løs på hver enkelt fildeler.

Annonse


Platebransjen til sak mot 10-åring

Jenta fra Oregon var bare sju år gammel da hun angivelig skal ha lastet ned musikk som tilhørte plateselskapene Atlantic Recording, Priority Records, Capitol Records, UMG Music og BMG Music..

Etter leggetid

Moren Tanya Andersen har flere ganger hevdet at både hun og datteren er uskyldig. Dette fordi nedlastingen har foregått på tidspunkter da datteren forlengst var i seng. Dessuten ble det brukt et «nick» (kallenavn) som verken hun eller datteren kjenner igjen.

Likevel insisterer platebransjeorganisasjonen RIAA (Recordning Industry Association of America) på å kjøre saken mot datteren.

Datteren må i retten

I mangel av klare bevis mot moren, som er 42 år gammel og enslig mor, velger platebransjen å trekke datteren på 10 år personlig for retten.

Annonse


I staten Oregon er det mulig å gå til sivilt søksmål mot mindreårige. Det vil likevel bli moren som må betale om datteren taper saken, siden hun er verge.

Betaler ikke

Saken ble første gang kjent i 2005, da datteren var åtte år gammel. Det er bare ett av flere tusen søksmål som RIAA har gått til i sin storstilte jakt på fildelere som laster ned musikk ulovlig fra BitTorrent og andre nettverk.

Platebransjen har tidligere saksøkt flere andre mindreårige, i tillegg til døde bestemødre og minstepensjonister som bevislig aldri har hatt Internett-forbindelse.

De aller fleste betaler uten å mukke, i frykt for en kostbar rettssak. Anderson-saken er ett av relativt får eksempler der den saksøkte velger å ta saken til retten.

Prinsipielt viktig

Om det ikke oppnås forlik i Andersen-saken, vil en eventuell dom bli prinsipielt viktig for å avklare hvilken rett plate- og filmbransjen har i forhold til vanlige mennesker som uten profittmotiv og etter muligens i god tro har lastet ned musikk fra Internett.

Kilde:
recordingindustryvspeople.blogspot.com

Annonse