ps3venter

Annonse


PS3 i salg

Da er det over til spillutviklerne. Fra og med i dag er valget ditt, du kan fritt gå inn på en butikk og velge mellom PlayStation 3, Xbox 360 eller Nintendo Wii (med forbehold om tilgjengelighet, selvsagt). Nestegenerasjonen har begynt. Det er mange år til neste runde.

Det beste med det hele? Vi vinner. Nå er det spillenes tur å vise oss hva maskinene er gode for. Vi har rett og slett mye gøy foran oss.

Men tilbake til PS3, det er tross alt denne maskinen uka har handlet om. Den offisielle lanseringen fant sted på Sony-senteret i Karl Johans gate, selv om flere butikker hadde nattåpent.

SE BILDENE FRA PS3-SALGET

Annonse


Og stemningen var stor, selv om antallet ventende i kø var ikke imponerende. En time før salget ankom det to Securitas-biler, og konsollene ble bært inn i butikken foran den forventningfulle køen. Og når klokken slo tolv slapp de første kundene inn. Den aller første eieren heter Kristian Ruyter, som noe skjelvende betalte for maskinen sin – og Resistance: Fall of Man, i kontanter! Noen intervjurunder senere trakk Kristian et lodd, og den heldige vinneren, som var nummer fire i køen, fikk en gratis maskin. Til veldig stor jubel.

Nordisk Film-ansatte, med Hege Røe og Morten Christoffersen i spissen, var fornøyde med lanseringen, og så selv frem til å endelig få spilt konsollen selv i fred og ro.

ps3morten

Nye funksjoner

Dagen før lanseringen, torsdag, ble også PS3 oppgradert med ny programvare, som inkluderer et par etterlengtede funksjoner. Den mye omtalte bakgrunnsnedlastningen er aktivert, og fungerer også mens du spiller spill. Videre er det plagsomme SMS-aktige inntastingssystemet for tekst byttet ut med et QWERTY-tastatur, som gjør det mye lettere å skrive inn meldinger eller nettadresser. Selv om vi fortsatt foretrekker USB-tastatur.

Dessuten har nettleseren fått et nytt zoomnivå, som gjør det mye enklere å lese teksten på nettsidene. Og støtte for Bluetooth-tastatur og mus er lagt inn.

Ikke minst er FOLDING@Home-applikasjonen nå tilgjengelig. Applikasjonen som gjør at din PS3 bidrar til forskning på kreft og andre sykdommer ved å låne ut sin prosesseringskraft til et enormt nettverk av datamaskiner. Interessant.

Og til slutt den mye omtalte støtten for bakoverkompatibilitet med rundt 75% av PS2-spill. Et evig kontroversielt tema.

SE BILDENE FRA PS3-SALGET

Uansett, vi gratulerer Sony (og ikke minst Nordisk Film) med endelig overstått lansering, og ser frem til lange kvelder med moro på samtlige tre konsoller.

Annonse