Sonys konsoll får enda en modell.

Annonse


PS2-støtten klar

Det er definitivt ikke greit at Emotion Engine-brikken er tatt ut av europeiske PS3-maskiner, og at vi må nøye oss med programvarebasert bakoverkompatibilitet. Men situasjonen er i det minste ikke så dramatisk som mange skulle ha det til.

Sony kunngjorde akkurat at rundt 1.700 PS2-spill vil fungere på PS3, etter at 1.60-firmwaren er sluppet. Den skal legges ut for nedlastning natt til fredag. 1.700 tilsvarer 75% av alle europeiske PS2-spill.

Nye funksjoner

1.60-oppdateringen vil også gjøre det mulig å laste ned innhold i bakgrunnen (opptil seks samtlige nedlastninger vil støttes), vil legge til et nytt QWERTY-tastatur i menyene for enklere inntastning av tekst, og la brukerne koble seg til Folding@home-prosjektet. Til slutt vil nettleseren få et nytt zoom-nivå.

Vi har allerede en europeisk PS3, med eldre programvare, og det er tydelig at bakoverkompatibiliteten der er lite nyttig. Vi gleder oss altså selv til å få lagt inn 1.60-firmwaren.

Annonse


PS3spill

Listen er klar

Sist, men ikke minst: Du kan allerede sjekke hvilke PS1- og PS2-spill vil fungere på din PS3. Listen er lagt ut her, og en rask gjennomgang viser at mange av de mest populære PS2-spillene er støttet. Sony lover også at støtte for nye spill vil jevnlig bli lagt til med fremtidige oppdateringer.

Vår PS3-testing har vært i full gang en stund allerede, så følg med i dagene fremover for masse stoff om maskinen.

Annonse