Black%20Xbox%20360_qjpreviewth[1]

Annonse


Flere rykter om ny 360

Nyhetene om en oppgradert versjon av Xbox 360 med utvidet funksjonalitet har dukket opp gang på gang de siste månedene. Så ofte, at det definitivt må være noe fakta i det.

Magasinet Game Informer har visstnok et større oppslag i sitt aprilnummer, der eksistensen av en tredje 360-modell, kalt Xbox 360 Elite, bekreftes. Og redaktøren av Game Informer har offisielt gått ut og sagt at artikkelen ikke er en aprilspøk.

Xbox 360 Elite skal lanseres i april, og selges ved siden av de eksisterende Core- og Premium-versjonene. Enheten skal være svart, med svart tilbehør og ny innpakning. Med i pakken får vi en 120 GB harddisk og HDMI-kabel. Prislappen skal være på 479 dollar, så vi kan bare spekulere i hvor høy den norske prisen vil bli.

Kjøligere, stillere?

Det er store sjanser for at maskinen vil benytte seg av de nye 65nm-brikkene, som skal sørge for lavere temperatur. Vi håper naturligvis også på et stillere DVD-drev. Modellen skal imidlertid ikke inkludere innebygd HD DVD-spiller.

Annonse


120 GB-disken skal være tilgjengelig separat, slik at du kan oppgradere din gamle 360 til høyere kapasitet.

Den sorte versjonen skal visstnok lages i begrenset opplag. På sikt vil en mer vanlig, hvit 360 med HDMI og 120 GB-disk komme i salg, og etter hvert erstatte Premium-pakken.

Vi venter spent

Vi sier det igjen, alt dette er ubekreftede rykter, men likevel er sannsynligheten stor for at en slik modell faktisk er på vei. Hva vil eksisterende 360-eiere synes, er et annet spørsmål, men den nye versjonen vil spille akkurat de samme spillene som den gamle, på samme måte. Det er kun snakk om bedre lagrings- og bildemuligheter. Det er tross alt heller ikke noe nytt at spillkonsoller oppgraderes i løpet av sin levetid.

Vi venter uansett på offisiell informasjon fra Microsoft. Vi har på følelsen at det ikke er lenge til…

Mer hos Kotaku og Joystiq.

Annonse