Hopp til navigasjon Hopp til innhold
FANTASIFOSTER: Ifølge ryktene skulle Googles kommende smarttelefon se slik ut. (Ill.: simeons.wordpress.com)

Google-telefonen bekreftet

Ryktene har gått lenge om at Google jobber med en egen mobiltelefon. – Det er helt riktig, sier Googles Spania-sjef.

På det spanske nettstedet Noticias-com forteller Google-sjefen Isabel Aguilera at Googles teknikere er i full gang med å bygge telefonen.

Dette mens den sentrale Google-ledelsen I USA fortsatt nekter å kommentere ryktet.

Detaljer røpet

Likevel har røyken lettet litt de siste ukene. Flere av Googles partnere har lettet på sløret, og noen detaljer om telefonen har kommet fra leverandører som skal lage deler, operativsystem og applikasjoner.

Simeon Simeonov i selskapet Polaris Ventue Partners skriver i sin blogg at et team på 100 ansatte hos Google jobber med telefonen.

Blackberry-aktig

Den skal ligne på Blackberry, en populær PDA-telefon i USA.

I følge Simeonov vil telefonen være utviklet på programmeringsplattformen C++, være optimalisert for Java og ha mulighet for IP-telefoni. Navnet skal i følge flere kilder bli «Switch».

Orange-avtale?

Avis The Observer i London har tidligere skrevet at Google er i ferd med å inngå avtale med telegiganten Orange om distribusjon av telefonen. Og i forrige måned annonserte Google og Samsung en omfattende samarbeidsavtale om videreutvikling av Google Search, Google Maps and Gmail. for mobiltelefoner

På de påståtte spionbildene av Google-telefonen ser det ut som den er pekeskjerm-basert, akkurat som iPhone. Men vekten er kanskje lagt mer på funksjonalitet enn design.

Stikkord: Google, Mobil