Den største nyheten med Samsungs nye Origami-PC er qwerty-tastaturet.

Annonse


– Framtiden er bitteliten

HANNOVER(ITavisen):Til tross for flengende kritikk i forrige runde, og utbredt tvil om konseptet vil overleve, fortsetter Microsoft og Samsung å satse på Origami, eller UMPC – Ultra mobile PC.

Retter opp svakheter

Med Samsungs UMPC Q1 Ultra (forrige modell het Q1) har samarbeidspartnerne Samsung, Microsoft og Intel forsøkt å rette opp i de svakhetene som var gjenstand for sterkest kritikk forrige gang.

For å gjøre dette har de blant annet redusert vekten med 90 gram til 690 og lagt til støtte for flere trådløsteknologier, slik at maskinen nå støtter HSDPA, WiBRO, WLAN 802.11 b/g og Bluetooth.

Fullt tastatur for e-postbrukerne

I tillegg er batteritiden utvidet ved at man innfører ekstrabatterier. Standardbatteriet varer i fire timer, mens extended-batteriet gir deg en gjennomsnittlig brukstid på sju timer.

Annonse


Den største nyheten er kanskje likevel at Samsung har lagt til fullt Qwerty-tastatur fordelt på begge sider av skjermen, en løsning som minner oss litt om Nokias totalt mislykkede qwerty-telefon 6810. Mange UMPC-brukere vil nok likevel oppleve dette som et stort fremskritt i forhold til touch-screen-alternativene.

Her ser du qwerty-tastaturet i bruk.
(Ill.: Ida Oftebro/ITavisen)

Optimalisert Vista-versjon

De nye UMPC-maskinene vil komme med Windows Vista. Microsoft har i den forbindelse gjort enkelte endringer i Vista-kjernen for at operativsystemet skal fungere optimalt på de ultramobile PC-ene.

Microsoft-forbedringene skal gi UMPC-brukerne raskere oppstart og avslutning, bedre touch-screen-funksjonalitet, bedre tekstflyt og bedre håndskriftgjenkjenning.

Intel: – Fremtiden er bitteliten!

Intel tror imidlertid at den videre utviklingen vil gå i en rivende fart. Allerede til neste år tror de at deres brikker vil bruke én tidel av strømmen og en sjudel av plassen de brukte i 2007. En gang i fremtiden er Intels drøm at vi skal få høyintegrerte løsninger på en brikke – såkalt SoC.

Prisen for Samsungs UMPC Q1 Ultra vil ligge omtrent der prisen på Q1 ligger i dag. I Tyskland er denne prisen ca. 9600 kr.

UMPC Q1 Ultra har fått mer ergonomisk utforming, og skal være bedre å holde.
(Ill.: Ida Oftebro/ITavisen)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse