Commodore Gaming lanserer en serie gaming-PCer som skal ta opp konkurransen med Voodoo og Alienware. Her vil du etter hvert kunne velge mellom tusenvi

Annonse


Alt om Commodore Gaming

HANNOVER(ITavisen): Det er forbausende få journalister på Commodore-standen. Litt bortgjemt i et hjørne står nederlenderne som kjøpte rettighetene til merkenavnet som går rett i hjertet på alle nostalgiske gamere.

– Naturlig å bruke Commodore-navnet

Selve konseptet er ganske unikt, og kunne dermed like godt vært lansert under et annet merkenavn. Markedssjef Sean Charles i Commodore Gaming kan imidlertid fortelle ITavisen at det var naturlig å velge Commodore:

– Når vi allerede satt på rettighetene til et navn som vekker positive assosiasjoner blant de fleste gamere over en viss alder, var det naturlig å bruke Commodore. Vi vil også se om ikke vi kan utvide Commodore-profilen, blant annet gjennom spillrettigheter vi fortsatt sitter på.

Se våre eksklusive Commodore-bilder her!

Annonse


– Vil være best på pris

Maskinene vil bli lansert i Storbritannia, Tyskland og Benelux-landene i mai. Deretter står middelhavslandene for tur. Commodore Gaming satser på USA-lansering til høsten, muligens i forbindelse med E3. Noen lanseringsdato for Skandinavia er ikke klar, og vil blant annet avhenge av interesse fra forhandlere.

Prisene er heller ikke endelige, men det antydes at de vil ligge fra 10-12 tusen for de enkleste modellene, helt opp til ca. 40 000 for de aller dyreste, avhengig av konfigurasjon. Et nytt skin til Commodore-PC-en vil komme på rundt tusenlappen.
– Vi vil alltid satse på å ligge under konkurrentene i pris, sier Charles til ITavisen.

Optimalisert for gaming

Med konkurrenter mener Charles de andre produsentene av dedikerte gamer PC-er, som Alienware(eid av Dell), Voodoo (eid av HP) og Dells XPS-serie.

Se våre eksklusive Commodore-bilder her!

Alt ved Commodore Gaming PC-ene skal være optimalisert for gaming. Her er hovedkort og grafikkløsninger valgt spesifikt for å gi de beste spillopplevelsene. Derfor kjører også Commodore foreløpig bare på prosessorer fra Intel, men utelukker ikke at de vil bruke AMD i fremtiden. Per i dag er imidlertid Intels firekjerners-prosessorer noe av det råeste som er å få på markedet.

Les mer om Commodore-spesifikasjonene i ITavisens artikkel

Skift PC-skin etter humør

Imidlertid er det én ting som er Commodore Gamings store salgsargument: Med PC-ene følger muligheten til å kjøpe C=KIN (uttales skin). Dette er et skall til PC-en som fremstilles ved at et bilde bakes inn i høykvalitets metall før det lakkeres. Mulighetene for alternative dekorer er tilnærmet uendelige.

Se våre eksklusive Commodore-bilder her!

Foreløpig vil du ikke kunne laste opp dine egne bilder og få dem trykket på PC-kabinettet. Commodore oppfordrer imidlertid alle til å laste opp egne design likevel. Når disse er godkjent av Commodore Gaming, vil et utvalg bli lagt ut for salg på verdensmarkedet. Dersom du skulle være så heldig at et av dine design blir valgt ut, vil du i tillegg få royalties.

Her kan du lese mer om Commodore Gaming

Annonse