xbox-live-marketplace-guide

Annonse


360 møter Vista

Microsoft har lenge snakket om sine planer om å koble sammen Windows Vista og Xbox Live. Vi har selv sittet med representanter for selskapet på sist E3 og diskutert konseptet inngående. Og med Games for Windows-initiativet får PC-spillene en markedsføringsdytt.

Nå begynner ting virkelig å skje i praksis. Det er kort tid til Games for Windows – Live lanseres, nærmere bestemt 18. mai, samme dag som Halo 2 for Vista. Hva betyr det? At gametagen din, achievementspoeng, vennelister og andre funksjoner vil være tilgjengelig både i Vista og Xbox 360. Og du vil kunne låse opp prestasjoner ved å spille Halo 2, og kommende spill.

Fortsatt to medlemskap

Eksisterende Gold-medlemmer av Xbox Live vil med en gang kunne få full tilgang til Windows-utgaven av Live. Prisen for begge medlemskapene er den samme, 499 kroner i året, og det vil også være mulig å være sølvmedlem.

Når det gjelder spill, er situasjonen litt begrenset per i dag. Først ute er som sagt gode, gamle Halo 2. Det vil støtte multiplayer for PC-spillere, og achievementspoeng. Med det er først Shadowrun, som kommer i juni, som vil gjøre det mulig for 360-spillere å spille mot PC-spillere. Det blir en interessant opplevelse. Lenger ut i 2007 kommer også det ekstremt populære kortspillet Uno til PC, som du vil kunne spille mot 360-eiere.

Vi håper naturligvis at flere titler er på vei, og lurer litt på hva som skjer med tredjepartsspill. Det finner vi sikkert ut i nærmeste fremtid. Følg med!

Annonse