home shot

Annonse


Her er ditt nye PS3-hjem

Under GDC-konferansen som gikk av stabelen forrige uke, lanserte SCEs overhode, Phil Harrison, sitt Home-prosjekt. Om du ikke har fått med deg hva Home går ut på, så er det en slags kombinasjon av sosiale nettverk a la Second Life og Nintendos Mii-avatarer, som gir deg et unikt uttrykk som personliggjør din spillkonsoll.

Home er imidlertid langt mer avansert enn Mii. Du kan designe ditt eget avatar som har et realistisk utseende, og tilpasningsmulghetene er langt større og fleksible. I tillegg til å lage din egen personlighet, kan du også designe et virtuelt hjem, som du selv kan innredde etter dine ønsker. For eksempel vise frem private bilder eller videoklipp, og skryte av hva du har oppnådd i diverse spill.

Til høsten

Nye detaljer om Home-tjenesten dukket opp tidligere i dag, via et dokument publisert på Sonys nettsider. Dokumentet avslører at Home skal lanseres i oktober 2007. Før dette, mellom april og august, vil tjenesten betatestes med 15.000 deltakere. Fra august til oktober vil en åpen betatest foregå, da med rundt 50.000 deltakere.

Klienten for Home vil være ca. 500 MB stor, og vil i etterkant jevnlig forbedres med patcher. Dokumentet forteller for eksempel om funksjoner som ikke vil bli implementert med det første, men på lang sikt. For eksempel vil ikke ditt hjem være persistent, altså at det eksisterer selv om du ikke er tilstede. Det vil ikke være mulig for venner å besøke Home-leiligheten din når ikke du selv er pålogget når Home lanseres – men på sikt vil slike funksjoner legges til. Det vil også i fremtiden være mulig å få tilgang til visse aspekter av Home både via PSP og mobiltelefon.

Annonse


Støtte for å starte flerspillerspill sammen med venner direkte fra Home kommer også først et stykke frem i tid.

Uansett høres initiativet veldig spennende ut, og vi gleder oss til å teste ut Home i praksis. Det er hyggelig at Sony tar onlinemuligheter på alvor. Vi kommer tilbake med mer info om PS3 Home når det dukker opp.

Kilde: Gamesindustry.biz

Annonse