Annonse


Første laptop med hysj-disk

Kryptering er skuddet for tida. Ikke før har Microsoft kommet med krypteringsteknologien BitLocker i Windows Vista, så følger hardwarebransjen opp med kryptering på maskinvarenivå.

Skilt fra OSet

Først ute i så måte er ASI, en såkalt «white box»-produsent av bærbare PCer. De kan nå levere de første maskinene som krypterer filene i sanntid, slik at ingenting av det du legger på disken kan ses av andre enn den som kjenner passordet.

ASI bruker FDE, som er en av de viktigste komponentene i Seagates krypteringspakke. FDE (Full Disk Encryption) skiller i motsetning til Microsofts BitLocker data på disken fra operativsystemet, slik at konfidensielle data ikke kan nås via en bakdør eller trojaner som sender informasjon når du jobber i åpen modus.

Enten-eller

I likhet med BitLocker gir Seagate deg bare to valg: Full åpenhet eller fullstendig kryptering av hele disken. Mange ville nok ha ønsket seg mulighet for kryptering av enkeltfiler eller enkeltkataloger, men disse må ty til andre (og muligens mindre sikre) verktøy.

ASI er så vidt vi kjenner til ikke representert på det norske markedet. Men mange større PC-produsenter vi kjenner her hjemme bruker Seagate i sine maskiner, og det er svært sannsynlig at Drivetrust og FDE vil dukke opp i disse etter hvert.

Annonse