Annonse


Ny batteriskandale

Feilen gjelder maskiner med batterier av merke Sanyo. Nylig måtte Lenovo, i lkhet med Apple, Dell og flere andre PC-produsenter, tilbakekalle et stort antall maskiner med Sony-batterier.

Ikke Sony denne gang

Denne gangen gjelder det altså en annen japansk produsent av såkalte litium-ion battierer. Disse batteriene, som er den typen som stort sett brukes i moderne bærbare PCer, har vist seg å være utsatt for overoppheting, og i verste fall eksplosjon og brann.

Det har skjedd flere nesten-ulykker med batteriene, men til alt hell har det så langt ikke vært meldt om alvorlige personskader.

Får nye batterier

– Forbrukerne bør slutte å bruke de tilbakekalte produktene øyeblikkelig inntil de får andre instruksjoner, skriver det statlige, amerikanske organet U.S. Consumer Product Safety Commission (CPSC) i sin advarsel.

Annonse


Lenovo lover kundene gratis, nytt battieri så raskt som mulig.

Info på norsk nettsted

Det er foreløpig uklart om norske Lenovo-kunder er berørt. Men på Lenovos norske nettsted ligger det en lenke til en side der du kan finne ut om ditt batteri er berørt.

Farlig å miste PCen

Det dreier seg om 9-cellers batterier med delenummeret FRU P/N 92P1131. Disse batteriene blir brukt i følgende Thinkpad-modeller: R60, R60e, T60, T60p, Z60m, Z61e, Z61m og Z61p.

Feilen som kan føre til overoppheting og mulig brann oppstår bare dersom maskinen blir utsatt for fall eller slag. Og helt spesifikt må skaden oppstå i det hjørnet der batteriet sitter.

105 000 av modellene med de aktuelle batteriene er solgt i Europa, mens 100 000 skal være solgt i USA.

Annonse