_MG_4649[1]

Annonse


Norsk selskap med streaming-DRM

Mange spår at streaming er fremtiden, men hittil har det skortet på DRM-løsninger som kan lokke de store aktørene til å gi det en sjanse. Nå mener Trondheimsfirmaet Secustream at de har kommet med løsningen.

Vanntett kopisperre

Selskapet hevder at de har funnet en vanntett kopisperre for streamet innhold. Nøkkelen skal ligge i at hvert sekund av innholdet er beskyttet, og at det hvert minutt sjekkes at ikke brukeren gjør noe ulovlig med innholdet.

Dersom brukeren gjør noe som er i strid med betingelsene for bruk av innholdet, vil billedstrømmen bli stoppet øyeblikkelig.

De store aktørene i Hollywood regnes som potensielle kunder. Secustream regner med at også selskaper som Canal Digital og Conax kan være interessert.

Annonse


Kjører på alle plattformer

Secustream fremhever det positive i at deres DRM-løsning er plattformuavhengig. Den kan kjøres både i Windows, OS X og Linux. Selskapet satser på å ha de første kontraktene på plass i løpet av 2007, og planlegger å utvide antall ansatte fra fire til fem.

I forbindelse med den store formatkrigen mellom HD DVD og Blu-ray, har flere analytikere spådd at streaming vil bli fremtidens foretrukne distribusjonskanal for film- og TV-innhold. Det er fleksibelt, plassbesparende og miljøvennlig sammenlignet med fysiske DVD-plater. Foreløpig mangler en del infrastruktur i form av høyhastighets fibernett, men dette er i ferd med å bli utbygd mange steder.

Kilde:
Adresseavisen

Annonse