Annonse


Sender trusselbrev til studenter

Den amerikanske platebransjeorganisasjonen RIAA (Recording Industry Association of America) har sendt til samme 400 brev til studenter ved 13 universiteter i USA.

Ikke tilfeldig?

I brevet truer de med søksmål dersom studentene ved universitetene ikke slutter å laste ned musikk uten å betale for det.

Brevene har vakt oppsikt i USA, ikke minst fordi de er formulert slik at de innebærer en direkte trussel om søksmål til den som mottar brevet. Det er med andre ord ikke kjent om brevene er sendt ut tilfeldig, eller etter at bransjen har funnet bevis mot mottakerne.

Egen etterforskning

Innholdet i brevene kan tyde på det siste, siden mottakerne oppfordres til å inngå forlik. I motsatt fall vil de måtte forberede seg på full rettssak, med de utgiftene det måtte innebære.

Annonse


Det har tidligere skjedd ved flere anledninger at RIAA har gjort egen etterforskning ved å spionere på på fildelingsnettverkene, og ved å samarbeide med nettleverandørene. Siden har de brukt disse opplysningene til å gå til sak mot navngitte personer – flere av dem mindreårige barn,

Studenter ved blant annet Arizona State University, North Carolina State University, Ohio University, Syracuse University, Amherst, University of Southern California, University of Tennessee, Knoxville, and University of Texas, Austin har mottatt platebransje-brevet.

– Må endre vanene nå

RIAA forklarer brevene med at de vil endre holdningene hos den unge generasjonen.

– Vi må henvende oss til denne folkegruppen. Husk at de vanene de legger seg til på universitetet vil være med dem for resten av livet, sier RIAAS president Cary Sherman til nyhetsbyrået Reuters

Annonse