Tidligere presidentfrue Hillary Clinton er en av kandidatene som kjemper om å bli USAS neste president.

Annonse


Presidentkampanje på YouTube

Videonettstedet YouTube befester sin posisjon i den amerikanske bevisstheten med YouChoose ’08, der kandidatene til presidentvalget i 2008 kan drive valgkamp på egne premisser.

Kandidatlisten er klar

Allerede har demokratene Hillary Clinton, Barack Obama, John Edwards og Bill Richardson fått seg hver sin kanal. Også republikanerne John McCain, Mitt Romney og Rudy Giuliani har meldt seg på.

På YouChoose vil presidentkandidatene kunne legge ut videoklipp der de snakker om bestemte saker. Brukerne vil kunne legge ut videoer som tilsvar, eller stille spørsmål til kandidatene.

– Avslører falskhet

Politikerne vil ha full kontroll over sine egne innlegg, men må være forberedt på at også mindre flatterende videoklipp dukker opp på siden. I fjor tapte senatskandidat George Allen fra Virginia hårfint etter at en YouTube-video viste at han uttalte seg nedsettende og rasistisk om en av rivalens støttespillere.

Annonse


YouTubes innholdsdirektør Jordan Hoffner tror politikerne har mye å vinne på å være så åpne som mulig:
-Jeg tror politikerne vil være tjent med å la dialogen med velgerne få styre. Våre brukere er smarte og kunnskapsrike. De vil fort gjennomskue noe som ikke er ekte, sier Hoffner til nyehtsbyrået Reuters

Første runde

Den virkelige presidentvalgkampen i USA begynner ikke før de to store partiene, demokratene og republikanerne, har klart å enes om hver sin presidentkandidat. Nå står kampen om hvem som skal bli sitt partis kandidat. Foreløpig er det mange som tipper på Hillary Clinton og John McCain, men også Barack Obama og Rudy Giuliani er sterke kandidater.

Kilde:
News.com

Annonse