piano

Annonse


Innrømmer piano-juks

Enkemannen etter stjernepianisten Joyce Hatto, William Barrington-Coupe, har nå innrømmet at han brukte andre pianisters plater på utgivelser som angivelig skulle inneholde hans kones pianospill.

Tuklet med CD-overføring

Saken om de kritikkerroste innspillingene som viste seg å være plagiater ble avslørt av det prestisjetunge britiske Gramophone, som spesialiserer seg på klassisk musikk.

En av bladets medarbeidere matet inn en Hatto-innspilling i PCen for å rippe den over til iTunes. Da iTunes kalte opp musikkdatabasen Gracenote for å finne navn på verker og artist, viste det seg at innspillinger med helt andre artister kom opp.

Nå har ektemannen i et langt brev til Gramophone forklart hvordan han gikk fram for å forfalske platene. Han forklarer at han bare hadde kassettopptak av konas konserter, og at han ikke lyktes med å overføre disse til CD.

Annonse


Ville gjøre som Flagstad

Dermed måtte han få kona, som da var svært syk, til å spille inn musikken på ny. Det gikk heller ikke så bra, så ektemannen bestemte seg for å fylle inn hullene med musikk fra sin egen platesamling. Det kunne jo ikke være så farlig, tenkte han. For den store, norske operasangerinnen Kirsten Flagstad hadde jo brukt stand in (Elisabeth Schwarzkopf ) på sine gamle dager….

Barrington-Coupe sier nå at han er lei seg for hele affæren, og vil helst vil ha fred for media.

Kilde:
Gramophone.co.uk

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse