NGT vil ikke tilby 100Mbit enda

bredbånd2

VDSL2 er ny DSL-teknologi som klarer 100Mbit både på opplasting og nedlasting. NextGentel står klare med teknologien men er så langt avventende.

NGT er klare

Sjef i NGT, Olav Stokke mener fiber-tiden kan være over allerede. Etterhvert som nye DSL-teknologier gir hastigheten et godt løft vil markedsvinduet for fiber lukke seg.

– Kundene har ikke bruk for slike hastigheter enda og vi kan etterhvert tilby samme hastighet, når og dersom det i det hele tatt trengs, påpeker Nextgentel-sjef Olav Stokke overfor digi.no.

Annonse

HD-innhold styrer markedet

NGT-sjefen mener at behovet for båndbredde styres av HD-innhold og TV. Det er bare transport av TV sendinger og HD som krever meget høy båndbredde.

35Mbit over 1 km.

VDSL2 kan levere gode hastigheter. 35Mbit skal teknologien klare å levere, også når det er over 1 km. til sentralen. Stokke mener utviklingen går fort.

For å kunne levere slike 100Mbit hastigheter kan ikke avstanden til sentralen være mer enn 500 meter.

Så langt forteller Stokke at de ikke føler noe press for å levere slike hastigheter. Han viser samtidig til at du ikke trenger fiber for å kunne få ned to TV-kanaler. En med HD-oppløsning og en vanlig.

Kilde:
Digi.no

Annonse
Annonse