Sonys billigste Blu-Ray spiller koster ca. 10 000 kroner.

Annonse


Halv pris på Blu-ray

Den nye spilleren har fått modellbetegnelsen BDP-S300. Prisen i USA blir 599 dollar – om lag 3600 norske kroner.

Langt steg nedover

Hva prisen eksakt blir her i landet, er ikke klart ennå. Men det er likevel klart at dette er et langt steg ned på prisskalaen for Blu-ray-spillere. Da Sonys Blu-ray debutmodell BDP-S1 kom i amerikanske butikkhyller, lå prisen på 1000 dollar (litt over 6000 kroner). Når prisen nå synker med 2000 kroner, merkes det i markedet.

Det er likevel et godt stykke igjen til de tar igjen rivalen HD DVD – det andre av de to formatene som kriger om å overta plassen til dagens DVD for filmmedium i stua.

PS3 er jokeren

En HD DVD-spiller koster i dag typisk 500 dollar – om lag 3000 kroner. Jokeren oppi alt dette er likevel Sonys nye spillkonsoll PlayStation 3, som til samme pris ($500) i USA (20 GB-modell) også inneholder en Blu-ray-spiller.

Annonse


Spørsmålet er om ikke de som ønsker å være tidlig ute med Blu-ray heller velger en PS3 framfor en frittstående Blu-ray-spiller til omtrent samme pris.

Norske priser

I Norge lanseres PS3 først 23. mars- Og de to HD-mediene har så vidt begynt å innta norske butikkhyller. Den billigste Blu-ray-spilleren ser ut til å være Samsungs BDP-1000 til litt over 8000 kroner. Og i HD-DVD-leiren finner vi til sammenligning flere spillere fra Toshiba til under 5000 kroner. I tillegg

Prisen på en PS3 i Norge blir rundt 6000 kroner (60 GB-modell). Om man regner inn moms og generelt høyt norsk prisnivå i den nye Sony-modellen BDP-S300, kan denne komme til å ligge på rundt 5000 kroner.

Xbox-tillegg

I HD-leiren er Microsoft en viktig aktør. Selskapets HD DVD-spiller for Xbox er nettopp lansert i Norge til rundt 1700 kroner. I tillegg trenger du naturligvis en Xbox til 3000 kroner (eller en PC, via et hack). Samlet pris for Microsofts HD-løsning blir dermed minimum 4700 kroner.

Kilder:
Yahoo News/AP
BetaNews.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse