BIOS du kan endre selv

lg-tux-doll[1]

Enkelt forklart kan man si at en BIOS er programvare på hovedkortet som styrer all maskinvare. BIOSen er lik uansett hvilket operativsystem man kjører.

En programmerer fra AMD har lagt ut en Gigabyte BIOS som kan modifiseres.

Fri for DRM

Åpen BIOS kan være et motangrep mot BIOSer som har implementert DRM beskyttelse.

Annonse

Ved å modifisere BIOSen (basic input/output system) kan overklokkere nå få enda bedre hastigheter enn med dagens BIOSer som ikke er optimalisert for overklokking.

Fra AMD-tekniker

Yinghai Lu ho AMD la ut BIOSen til hovedkortet Gigabyte M57SLI-S4 under lisensregelverket GPL (general public license). Dette betyr at hvem som helst kan forandre på BIOSen så den passer egne behov.

Hovedkortet har nForce 570 SLI chipset fra nVIDIA og bruker AM2 prossessorer. I tillegg har det fire banker for DDR2 minne og to PCI Express x16 plasser.

Fiks BIOSen selv

LinuxBIOS skriver:

«Behovet for en åpen BIOS trengs enda mer nå etter at DRM og sladrete programvare har funnet sin vei inn i noen av BIOSene og EFIer (EFI er en DRM-positiv BIOS). Fra et praktiskt ståsted fjerner LinuxBIOS nødvendigheten med stygge hacks og andre workarounds i kernelen for å kompansere for buggy BIOSer. Nå kan vi fikse BIOSene selv»

LinuxBIOS har som mål å erstatte lukkede BIOSer med fullt modifiserbare og kjappe BIOSer. Dette er helt klart et stort skritt skritt i riktig retning for LinuxBIOS.

Kilde:
XbitLabs

Annonse
Annonse