Hopp til navigasjon Hopp til innhold
signature[1] (Ill.: Microsoft)

Microsoft vettskremt av hackere

Microsoft ble så redde da de så en hacker-demonstrasjon at de vurderte å fjerne helt en vesentlig del av Windows Vista.

Da representanter for Microsoft var til stede på hacker-konferansen DefCon i august i fjor, var de vitne til hvordan en såkalt «Black Hat»-hacker utnyttet en svakhet i betaversjonen Windows Vista for å installere potensielt skadelig programvare.

Eksluderte billig-versjoner

Da Microsoft-ledelsen fikk høre dette, ble de i følge så skremt at de vurderte å fjerne muligheten for såkalt virtualisering i Windows Vista. Virtualisering betyr at man kan starte Vista inne i et annet operativsystem, for eksempel Linux eller Mac OS.

Skrekkopplevelsen har likevel fått konsekvenser for Vista-brukerne. Bare de dyreste utgavene av den nye versjonen av Windows kjører i virtualisert utgave.

Må ha Ultimate eller Busniness

Har du Home Premium eller Home basic, fungerer det ikke. Du må ha enten Business eller Ultimate-utgavene for å kjøre virtuelt.

Dette er en klar ulempe. Kunder som ønsker å virtualisere Vista vil gjerne ha en så enkel utgave som mulig. Dette fordi de gjerne bare skal bruke en eller to applikasjoner og starter Vista av og til etter behov.

Stimulerer piratene

Ved å ekskludere billig-versjonene oppnår Microsoft to ting: At piratversjoner blir foretrukket av amatørene, og at Vista selger dårligere til proffene.

Likevel hevder mange nå at fjerningen av virtualiseringsmulighetene henger mer sammen med ønsket om profitt enn hensynet til sikkerheten.

Kilder:
CBS News/AP
BetaNews.com

Stikkord: windows