BitTorrent åpner videosjappe

Dette skiltet møtte BiTorrent-brukerne i formiddag.

BitTorrent har nemlig inngått avtale med flere av de store Hollywood-selskapene. Med på listen er så langt Warner Bros., Paramount Pictures, 20th Century Fox, Metro-Goldwyn-Mayer and Lionsgate. BitTorrent har også inngått avtaler med flere TV-selskaper. Fra i dag av kan de tilby den populære thrillerserien 24, og flere skal etter planen følge.

Bare for USA?

BiTorrent er mest kjent som verktøy for pirater og folk som vil laste ned filmer ulovlig og gratis. SWjefen Bram Cohen har lenge sett seg om etter en forretningsidé, selv om han ikke har lagt skjul på at mesteparten av trafikken kommer fra folk som deler opphavsbeskyttet materiale uten tillatelse.

Ettyer alt å dømme blir filmbutikken bare tilgjengelig for amerikanere i første omgang. Rettigheter for film må forhandles for hvert enkelt territorium,. og i mange tilfeller for hvert enkelt land. Det er derfor nordmenn ikke har tilgang til TV-serier og filmer via iTunes. Lite tyder på at vi vil få det via BitTorrents tjeneste med det første heller.

Annonse

Bare leie

BitTorrent har prøvd å få filmbransjen med seg på å selge film til odel og eie for brukerne. Men det viste seg å bli for dyrt. I stedet tilbyr nettstedet filmer og TV-serier for utleie i ett døgn.

Nye filmer koster 3,99 dollar (om lag 25 kroner) for 24 timers bruk, mens eldre filmer er prissatt til 2,99 dollar (om lag 18 kroner). TV-episoder vil koste 1,99 dollar (om lag 12 kroner) pr. stykk.

Kilder:
Reuters.com
News.com
Yahoo News/AP

Annonse
Annonse