Europeisk PS3 spiller færre gamle spill

Slim-versjonen er visstnok fremdeles ikke hacket. Derfor bildet av den gamle utgaven av PS3.

På de amerikanske og japanske PlayStation 3-modellene kan du spille 98 prosent av dine gamle PlayStation 2-spill. Slik er det ikke med den PS3-modellen som er på vei til Europa.

Programvare tar over for chips

Årsaken er at programvare har tatt over for dedikerte brikker når det gjelder en del av funksjonaliteten i PS3. Sony oppgir ingen tall for hvor mange PS2-spill som vil kunne spilles på PS3, men anbefaler alle som fortsatt vil spille gamle PlayStation-spill å beholde sin gamle konsoll.

Sony forsøker nå å tone ned PS2-eiernes forventninger til PS3:
– Det er klart jeg er skuffet, men selv den mest nostalgiske gamer bli imponert over finessene i de nye PS3-spillene, sier den britiske markedsanalytikeren Alex Kwiatowski.

Annonse

Kan fremskynde priskutt

Bakgrunnen for tiltaket er at Sony ønsker å kutte produksjonskostnadene på PlayStation 3. Sony bekrefter at selve konsollen vil bli bygget med færre komponenter, og analytikerne venter at konsollen også får nytt chassis for å få ned kostnadene. Oppsiden ved dette er at det kan ta kortere tid før vi får se et priskutt på PS3.

I en uttalelse fra Sony heter det at fokuset vil være på nye spill for PlayStation 3, heller enn på bakoverkompatibilitet.

Sony har lovet å ha én million PS3-konsoller klare til Europalanseringen 23. mars.

Kilde:
Reuters
Games Industry

Annonse
Annonse