Storbritannia vil ha DRM

DRM-befengt DRM er historie for europeere og amerikanere. Men japanerne henger etter. Nå ser det likevel ut til å løsne der også.

Britiske myndigheter har avvist en underskriftskampanje mot DRM. 1414 personer hadde sluttet seg til den nettbaserte kampanjen, men finansdepartementet har besluttet at dagens opphavsrettspraksis holder mål.

– DRM gir muligheter

Statsministerens kontor tar klart til orde for opphavsrettsholdernes synspunkter:
– Mange innholdsleverandører har inkludert verktøy for å beskytte innholdet sitt mot ulovlig kopiering. Vi mener at de har rett til å fortsette med dette, heter det i en uttalelse.

Videre heter det at:
– DRM har ikke bare en politifunksjon gjennom teknologiske beskyttelsesmekanismer. Det gir også innholdsleverandørene mulighet til å tilby forbrukerne uovertrufne muligheter når det gjelder hvordan de vil oppleve innhold, og hva de vil betale.

Annonse

Vil informere forbrukerne

Selve underskriftskampanjen ba statsminister Tony Blair i klartekst om å forby DRM. En parlamentarisk utredning av samme tema har anbefalt at parlamentet lar være å gjøre DRM obligatorisk, og at man innfører merking på produkter som er beskyttet med DRM.

Der underskriftskampenjan tar klar og utvetydig avstand fra DRM, er parlamentsutredningen mer opptatt av at forbrukernes rettigheter iverates. Dette innebærer blant annet at man sikres råderett over eget kjøpt innhold.

Også statsministerens kontor understreker viktigheten av å informere forbrukerne om eventuelle begrensninger på bruk av digitalt innhold, samtidig som man forsvarer bruk av DRM. Bloggere mener at engelske myndigheter desverre har drukket mediemogul-dråper.

Kilde:
BetaNews

Annonse
Annonse