Slim-versjonen er visstnok fremdeles ikke hacket. Derfor bildet av den gamle utgaven av PS3.

Annonse


– Disse dingsene bør du styre unna

Har du penger som brenner i lommeboka og fingre som verker etter nye dingser? Disse fem bør du vente med:

1: HD DVD og Blu-ray:

Husker du formatkrigen mellom VHS og Betamax på 80-tallet? (Det tredje formatet, Video 2000, er det knapt noen som husker lenger.) Nå er formatkrigen her igjen, og det er fortsatt uklart hvem som vil gå av med seieren.

Foreløpig er det lite innhold tilgjengelig til de nye videoformatene, og avspillerne er dyre. Du trenger også en svært god TV for å få utbytte av de høyoppløselige signalene.

Annonse


Rådet: Vent og se. Snart vil prisene være lavere og innholdet bedre. I mellomtiden kan duy kjøpe en ny og bedre kabel til DVD-spilleren din.

2: PlayStation 3

Sonys nye flaggskip på spillfronten har nå fått kurert de fleste barnesykdommer i form av oppsettproblemer og spill som fryser. Likevel mener mange at du bør vente med å kjøpe konsollen.

Grunnen? Foreløpig er det få spill tilgjengelige, bare 32 totalt. I tillegg er prisen stiv.

Rådet: Kjøp deg en Nintendo Wii hvis du absolutt må ha noe nytt på spillfronten, og vent på at PS3-prisen faller og spillene blir flere.

3: Trådløs draft-N ruter

Som navner tilsier er dette fortsatt en prøveversjon av den trådløse n-teknologien. Her får du den seneste teknologien, økt sikkerhet og høyere hastighet.

Ulempen er at teknologien fortsatt er på utprøvingsstadiet. Du har ingen garanti for at en n-ruter er kompatibel med ditt trådløse nettverkskort eller adapter.

Rådet: Kjøp en g-ruter til halve prisen, og vent til n-standarden har satt seg før du investerer i nytt utstyr.

4: Windows Vista

Vel er ikke dette en dings, men det finnes nok av dingser som kjører Vista. Mange er nysgjerrige på Microsofts nye operativsystem, men kjøpet kan potensielt by på frustrasjon:

Foreløpig er Vista helt ferskt. Det vil si at mange selskaper ikke har fått ut drivere til det nye operativsystemet ennå. Dermed risikerer du at tilleggsutstyr som printere ikke vil fungere. Har du i tillegg en PC av litt eldre årgang, vil du ikke ha en sjanse til å få maks ut av ditt nye operativsystem.

Rådet: Vent til du trenger ny PC og kjøp en med Vista ferdig installert. Da er sannsynligheten stor for at Microsoft har fått ryddet opp i begynnerfeilene i mellomtiden.

5: Kompaktkamera med ti megapiksler

For de fleste kompaktkamerabrukere vil fem megapiksler være mer enn høy nok oppløsning. Med mindre du planlegger å blåse opp bildene til plakatstørrelse eller ta ekstremt små utsnitt, vil fem megapiksler dekke dine behov.

Rådet: Kjøp et kamera som dekker dine behov, i stedet for å bli lurt til å betale dobbelt så mye for noe du ikke trenger. Trenger du ekstrem oppløsning, gå for speilrefleks. Her gir optikken deg langt bedre uttelling for megapikslene.

Velg det som passer for deg

Mange vil sikkert erklære seg uenige i rådene ovenfor. Er du glad i å fikle, og opptatt av å alltid ha det nyeste innen teknologi, kan du se bort fra de fleste av dem. Vil du derimot ha en problemfri hverdag og være sikker på at utstyret du kjøper er kompatibelt også om noen år, kan det være lurt å lytte til disse rådene.

Kilde:
AOL Money and Finance