Ballmer vil gjøre Vista strengere

microsoft-logo

Ballmer vil skru opp antipiratfunksjonene i Vista for å øke inntjeningen. Spesielt i land der piratprogramvare er big business vil Ballmer bli strengere. Samtidig innrømmer Ballmer at salget av Vista har gått dårligere enn ventet.

For optimistiske beregninger

Ballmer innrømmer at tallene selskapet hans kom med om Vista salget var for optimistisk og vil sette inn støttet mot pirater. Ballmer forteller at Vista primært er en sjanse til å opprettholde de tallene de allerede har, ikke nødvendigvis en økning.

I Kina var 86% av all programvare som ble solg i 2005 piratkopiert. I Inda 72%, Brasil 64% og Russland 83%. Selskapet vil være strengere med store selskaper i disse landene.

Annonse

Strengere

Mindre piratvirksomhet kan være en kilde til flere Windows salg, og jeg tror vi kommer til å gjøre noen forbedringer på piratfronten i år, fortalte Ballmer under en konferanse på fredag forrige uke.

– Apple er søte

Microsoft ser på Apple som en liten outsider som i sine reklamer bare er søte.

– Jeg gir Apple ros for hva de har gjort. Det er ikke sånn at de har fått større grep om markedet (gjennom reklamene). Husk, når man er en liten nisjebutikk som eier 2% av datamarkerdet i verden er det lov å være søt en gang for å hjelpe på veksten, sier Microsofts Steve Ballmer.

Kilde:
IDG.se
BusinessWeek

Annonse
Annonse