DRM-befengt DRM er historie for europeere og amerikanere. Men japanerne henger etter. Nå ser det likevel ut til å løsne der også.

Annonse


– Aldri mer DRM

DinSide-redaktør Bjørn Eirik Loftås hadde bestemt seg for å gi DRM-musikk en sjanse, etter stort sett å ha utvidet musikksamlingen ved hjelp av CD-kjøp de siste årene. Alternativet, slik Loftås ser det, har enten vært å bli lovbryter eller å få musikk med alskens begrensninger og herk på kjøpet.

Kafkaprosess à la Microsoft

Tre albumkjøp fra MSN Music senere og 240 kr fattigere, benker Loftås seg i sofaen med sin bedre halvdel for å høre på nyanskaffelsen og demonstrere Windows Media Centers fortreffelighet. Da begynner DRM-marerittet.

Vår egen redaktør Tore Neset har hatt lignende erfaringer med MSN Music Store. Plutselig kan den finne på å kreve oppdateringer av Media Player som ikke lar seg installere, forteller deg at du har uautorisert utgave av Windows og gjør hele prosessen umulig. Tore endte med å avinstallere alle nytteprogrammer i Windows i et desperat forsøk på å få installert oppdateringen, og har fortsatt ikke klart å få på plass kalkulatoren igjen.

Kafkaprosess à la Microsoft

Microsofts egne hjelpesider klarte ikke å løse Loftås’ problem, eller noen andres, for den del. Lenge etter at kona ga opp musikkopplevelsen og gikk til sengs, måtte han konkludere med følgende:

Annonse


Det går ikke an å behandle kundene sine på denne måten. For min egen del er det bare å konstatere at de tre platene jeg kjøpte fra MSN Music er de dårligste kjøpene jeg har gjort noen gang, og jeg vil aldri, og jeg gjentar gjerne: ALDRI noen sinne betale for DRM-beskyttet musikk igjen.

Les hele historien på DinSide