Musikk-moguler vil ikke ha DRM

Dette viser en ny undersøkelse fra selskapet Jupiter Research.

Skaper misfornøyde kunder

I følge undersøkelsen synes nesten to tredeler av Europas plateselskaps-sjefer at kopisperrer på CD-plater og nedlastbare filer fra musikkbutikker på nettet er noe stort tull.

De fleste av de spurte sjefene mener at de ville solgt mer musikk om ikke kopisikringen var der. Omkvedet er at DRM (Digital Rights Management) og andre kopisikringsvarianter ikke fungerer etter hensikten, og at de mest av alt bidrar til å skape misfornøyde kunder. Kunder som i sin tur laster ned ulovlig på ren trass.

Annonse

– Vil ikke forsvinne

Overraskende nok mener bare et lite mindretall at DRM vil forsvinne i nær framtid. Dette på tross av at 62 prosent svarer at salget av lovlig musikk ville ta seg kraftig opp om sperrene ble fjernet.

Avgjørelsene om å legge kopisikring på musikk blir for en stor del tatt i USA, der de store plateselskapene har sine hovbedkvarterer. Den europeiske delen av musikkbransjen kan ikke måle seg mot amerikanerne, verken i omsetning eller inflytelse. Amerikanske platebransjefolk er dessuten kjent for som å ha en nærmest paranoid holdning til nedlasting og kopiering.

Kilde:
BBC

Annonse
Annonse