oscartorrents

Annonse


Provoserer med Oscar-side

Den svenskdrevne fildelingssiden The Pirate Bay har gjort seg verdensberømt ikke bare som en populær BitTorrent-tracker, men har også blitt beryktet for sin fandenivoldske og provoserende holdning til underholdningsbransjens juridiske apparat.

Kategorisert Oscar-piratkopiering
Det siste frekke stuntet i rekken er Oscartorrents.com. Som navnet tilsier, er dette en side utelukkende dedikert til Oscar-nominerte filmer, med linker til BitTorrent-filer for filmene under hver kategori – fra beste mannlige hovedrolleinnehaver til beste sminke.

Hver film er ryddig og pent presentert på nettsiden, med bilder og beskrivelser. Besøkende til siden gis til og med muligheten til å stemme selv på de filmene de mener burde stikke av med statuetten.

Med følger detaljert bruksanvisning for hvordan man laster ned filmene via BitTorrent, såvel som en oppfordring til brukerne om å gi blaffen i den overhengende trusselen om søksmål fra Hollywood.

Annonse


– You haven’t beaten us, so why not join us?
På forsiden av oscartorrents.com erklærer piratene seier over underholdningsbransjens opphavsrettsregime, og utfordrer sin nemesis til å klekke ut en ny forretningsmodell som ikke involverer «overpriset plastikk», dyre kinobesøk med lange reklamesegmenter og «latterlig propaganda mot piratkopiering».

Dette seiler dermed inn i rekke av høyprofil-stunt fra de svenske piratene, som den siste tiden har kapret overskrifter ved å latterliggjøre svensk politi mens de forsøker å danne en egen stat.

Hollywood har foreløpig ikke kommet med noen offentlige utspill etter lanseringen av Oscartorrents.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse