NYE NAVN: PlaySafe smaker kanskje bedre enn PlaysForSure?

Annonse


Mobil kopisperre fra Microsoft.

For å markere at nedlastbar musikk nå går inn i en ny, mobil tidsalder har Microsoft valgt å skifte navn på to av sine systemer for piratsikring: PlaysForSure og DRM.

Information Rights Management

DRM (Digital Rights Management) blir nå omdøpt til IRM (Information Rights Management). Dette gjelder imidlertid bare Microsofts nye operativsystem for mobil, WIndows Mobile 6. De fleste tolker likevel navneskiftet som et tegn på at Microsoft ikke liker den negative klangen bokstavkombinasjonen DRM gir.

PlaysForSure har lenge vært Microsofts navn på systemet som sikrer at kjøpt musikk kan spilles på alle Windows- og Media Player-kompatible MP3-spillere. Nå endres navnet til PlayReady når det gjelder mobiltelefoner.

Zune-klar?

De to nye navnene ble første gang presentert på den store mobilmessen 3GSM som denne uka foregår i Barcelona.

Annonse


Mange journalister lurte på hvor Microsoft nye mediespiller Zune kommer inn. Zune har en egen for for kopisikring som ikke skal være kompatibel med PlaysForSure. Om den er kompatibel med PlayReady vil Microsoft foreløpig ikke svare på.

Press fra mobilbransjen

Det som derimot er sikkert, er at mobilprodusentene har etterlyst et mer fleksibelt system for å overføre filer mellom ulike modeller av mobiltelefoner. Det er også kjent at Microsoft-ledelsen er muisfornøyd med hvordan kopisikringssystemene virker i dag.

Bill Gates har flere ganger gitt uttrykk for at DRM er brukerfiendtlig, og mer et resultat av plate- og filmbransjens angst for at materialet deres skal bli spredd på Internett enn av Microsofts ønske om å brukeren et godt tilbud.

Kilde:
BetaNews.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse