Rio 300, USAs førstebærbare  MP3-spiller.

Annonse


Lover MP3-revolusjon

Gründerne bak selskapet Broadband Instruments har alle lang fartsitid når det gjelder MP3. Jim Cady var sjef for Diamond Multimedia da de slapp USAs første MP3-spiller, Rio 300 i 1998. Mudd er tidligere sjef i musikktjenesten Musicmatch, solgt til Yahoo i 2004. Jonathan Sasse var inntil nylig sjef for iRiver, en MP3-produsent med kultstatus blant fansen.

Trådløs overføring

Nå sier de at de vil revolusjonere MP3, ved å slippe en bærbar spiller som de mener er det første reelle framskrittet i bransjen siden Apple slapp iPod.

Det snakkes blant annet om et helt nytt økosystem for nettradio, i tillegg til trådløs tilknytning. Det spekuleres i om Broadband Instruments-produktene også vil få et system der du automatisk anbefaler favorittmusikken til vennene dine.

Egen nettbutikk

Det er ikke klart hvordan den trådløse tilknytningen vil fungere, men en talsmann for selskapet skal ha sagt at USB ikke vil være den primære måten å overføre sanger på. Som Zune vil spilleren ha mulighet for deling av sanger, men det er ikke kjent hvilke restriksjoner som vil ligge på dette.

Annonse


Broadband Instruments vil også lansere sin egen nettbutikk for nedlasting av musikk. Klok av gammel skade, er det ingen som ønsker å kjøre noen reprise på PlaysForSure-modellen, der tre selskaper måtte samarbeide for å lage én løsning, og integrasjonen ofte ble deretter.

Kilde:
Wired news

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse